پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 113376
نخبگان اين سرزمين هميشه کشته شدند
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 823

به گزارش خبرنگار سرويس ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عصر امروز (چهارشنبه، 20 دي‌ماه) بزرگداشت اميرکبير با حضور محمود احمدي‌نژاد - رييس جمهور -، حميد بقايي - معاون رييس جمهور -، محمدشريف ملک‌زاده - رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري - و برخي ديگر از مسئولان هيات دولت و سازمان ميراث فرهنگي در تالار وحدت برگزار شد.

اين مراسم که همچنان در حال برپايي است، با اجراي داريوش ارجمند همراه است که در ابتداي برنامه با ابراز خوشحالي از اينکه در چند وقت اخير دو برنامه را اجرا کرده که يکي از آن‌ها به اميرکبير و ديگري به جهان‌پهلوان تختي مربوط بوده است که هر دو بزرگاني از تاريخ بوده‌اند، گفت: بناهاي تاريخي که در کشور داريم، به مرور زمان دچار فرسايش مي‌شوند، ولي بزرگان به مرور زمان بزرگتر و سترگ‌تر مي‌شوند.

او اظهار کرد: تاريخ ما تاريخ خونباري است، آن هم به خاطر حقيقت‌جويي، تشيع و امام زماني بودن ماست. نخبگان اين سرزمين هميشه کشته شدند که اين اتفاق يا به دست شاهان فاسد يا نيروهاي خارجي رخ داده است. اين نخبه‌کشي از حسنک وزير گرفته تا به امروز، با بي‌انصافي تمام، مانند نخبه‌کشي دانشمندان هسته‌يي ما ادامه دارد.

اين بازيگر سينما و تلويزيون اضافه کرد: نخبگان کشور هميشه در معرض کشته شدن و شهادت بودند و اميدوارم از آنچه که بر ما گذشته و از تاريخ درس بگيريم.

به گزارش ايسنا، در ادامه اين مراسم کليپي با صداي فرهاد مهراد پخش شد و سپس خسرو معتضد - پژوهشگر تاريخ‌ - به ارائه‌ي توضيحاتي از زندگي و فعاليت‌هاي اميرکبير پرداخت.

او با اشاره به يادآوري داريوش ارجمند از تختي گفت:‌ اميرکبير فرد ورزشکاري بود و به زورخانه مي‌رفت. مي‌گويند قامت ورزيده و هيکل زيبا و باشکوهي که داشت، به دليل روحيه‌ي ورزشکاري‌اش بوده است.

وي درباره‌ي اميرکبير اظهار کرد: تاريخ تولد اميرکبير به طور دقيق مشخص نيست و بين سال‌هاي 1218 تا 1220 عنوان مي‌شود. همچنين حدس زده مي‌شود تا سال 1268 عمر کرده است. او 16 سال زودتر از دانشگاه دارالفنون ژاپن، دارالفنون ايران را تاسيس کرد و يک کشتن احمقانه باعث شد ايران 50 سال عقب بيفتد.

معتضد درباره‌ي محل دفن اميرکبير نيز اظهار کرد: محل تولد او در هزاوه‌ي فراهان است و با وجود اينکه محل دفن او کربلا شناخته مي‌شود، حرف‌هايي نيز مبني بر اينکه مزار اميرکبير در کاشان است، نقل شده، ولي بررسي‌ها نشان مي‌دهد مزار اصلي اميرکبير در کربلاست.

اين نويسنده کتاب‌هاي تاريخي در ادامه‌ي سخنان خود با بيان اينکه اميرکبير در جواني شانس بزرگي آورد و توانست سه سفر خارجي داشته باشد، افزود: اين سفرها فايده‌هاي زيادي را براي او و ايران داشت، به عنوان مثال تنها زماني که ما اطلاعاتي را از سفارتخانه‌هاي خارجي داريم، مربوط به دوران اميرکبير است.

او با تاکيد بر اعتدال اميرکبير در سياست خارجي، افزود: او از رفتار انگليسي‌ها بسيار ناراضي بود و به فرانسوي‌ها نيز اعتماد نداشت و آن‌ها را جسور و فضول مي‌خواند، با اين حال معتقد بود، با کشورهايي که به ما نظري ندارند، بايد رابطه داشت. به همين دليل تلاش کرد با دولت عثماني و مصر رابطه‌ برقرار کند.

معتضد يکي از حسرت‌ها و بزرگترين آرزوهاي اميرکبير را بازگرداندن 17 استان به ايران دانست.

او در بخش پاياني سخنان خود با اشاره به اينکه اميرکبير سه سال و هشت ماه حکومت کرد، به گفته‌هاي پيروز مجتهدزاده اشاره و بيان کرد: ما تاريخ‌نويسان بايد وظيفه‌ي خود را بدانيم. اميرکبير باعث افتخار اين مملکت است. او فردي لايق، فسادناپذير و جدي بود که مقابل بحريني‌ها، روس‌ها و انگليسي‌ها ايستاد. به دليل همين اقدامات بود که ناصر‌الدين شاه تا آخر عمرش بابت کشتن اميرکبير افسوس خورد.

به گزارش ايسنا، در اين بخش از مراسم ارکستر آکادميک تهران به سرپرستي امين صارمي و خوانندگي سالار عقيلي برنامه‌اي را اجرا کردند.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html